woensdag, 19. augustus 2015 - 21:48 Update: 19-08-2015 23:41

Aantal asielzoekers in Duitsland dit jaar vier keer zo veel als in 2014

Duitsland verwacht dit jaar 800.000 asielzoekers
Foto: SXC
Berlijn

De Duitse regering heeft woensdag de prognoses bekendgemaakt voor wat betreft het aantal asielaanvragen. Het land verwacht dat dat aantal in 2015 op 800.000 aanvragen uit zal komen.

Eerder ging Duitsland uit van 450.000 asielzoekers, maar de minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, moest dit aantal flink naar boven bijstellen, zo melden verschillende media woensdag.

Duitsland wil nu dat Europa zijn verantwoordelijkheid neemt voor de grote toestroom van asielzoekers. De Maizière in de media: 'Het kan niet zo zijn dat Duitsland ongeveer 40 procent van alle vluchtelingen opvangt die naar Europa komen.'

Het aantal vluchtelingen dat dit jaar wordt verwacht, is ruim twee keer zoveel als begin dit jaar werd berekend (300.000) en ruim vier keer zoveel als er vorig jaar in Duitsland werden opgevangen.

Volgens de minister is het een blamage voor Europa dat meer dan 40 procent van de vluchtelingen uit de Balkanlanden komt.

De Maizière verwacht voorlopig nog veel asielzoekers en wil dat er naar actief oplossingen gezocht wordt. 'We moeten ervan uitgaan dat deze hoge aantallen een aantal jaar zullen aanblijven. We hebben nieuwe oplossingen nodig. We moeten pragmatisch zijn.'

Er zal een crisisteam van de regering en de deelstaten werden opgericht dat met het vluchtelingenprobleem aan de slag gaat.


 

Categorie: