donderdag, 20. augustus 2015 - 9:40 Update: 20-08-2015 17:04

Olifantje zonder naam geboren in Diergaarde Blijdorp

Olifantje geboren in Diergaarde Blijdorp
Rotterdam

In Diergaarde Blijdorp is vanochtend vroeg een olifantje geboren. ''Het was een spannende nacht.''

Het zwangerschapshormoon van moederolifant Bangka daalde gisteren ineens sterk. Dit gaf volgens de verzorgers aan dat de bevalling snel kon gaan plaatsvinden. Rond 3.35 uur was het dan zover.

De olifanten blijven dag en nacht buiten, zolang de temperatuur boven de 15 graden blijft. Bezoekers kunnen de olifantenfamilie live volgen vanuit huis via webcambeelden.

Bangka is veertien jaar en een dochter van Irma en Alexander. Het is voor de tweede keer dat zij moeder wordt. In juli 2010 werd haar dochter Faya geboren. Olifanten zijn sociale dieren en bij het opvoeden van jongen spelen de tantes en oudere zussen een belangrijke rol. De Blijdorp-groep bestaat nu uit zes olifanten van drie generaties: Irma, Bangka, Faya, Throng Nhi, Nhi Linh en de enige volwassen bul, Timber. Er zijn in Blijdorp al vijftien olifantenjongen geboren. De eerste, Bernhardine, is geboren in 1984 en tevens het allereerste olifantje dat in een Nederlandse dierentuin is geboren. De Diergaarde coördineert al vele jaren het stamboek van de Aziatische olifant in Europa.

Provincie:
Tag(s):