donderdag, 20. augustus 2015 - 15:41 Update: 20-08-2015 23:14

Verdacht pakketje Jumbo is oude rugzak

Verdacht pakketje bij Jumbo in Groningen
Foto: Archief EHF
Groningen

Bij de politie in Groningen is donderdagmiddag rond 15.00 uur de melding binnengekomen dat er een verdacht pakketje zou liggen in een prullenbak van de Jumbo supermarkt aan de Boumaboulevard. Het verdachte object werd door de bedrijfsleider van het filiaal aangetroffen.

Uit voorzorg werd de omgeving van de prullenbak afgezet en is de supermarkt ontruimd. Ook het Alfa-college en de fanshop van FC Groningen werden ontruimd. Na inspectie door bomverkenners van de politie bleek het loos alarm te zijn. In de prullenbak werd een oude rugzak gevonden. De afzetting werd hierna opgeheven. 

De supermarktketen Jumbo is slachtoffer van afpersing. De afperser eist een grote hoeveelheid bitcoins. Er hebben zich de afgelopen tijd al verschillende incidenten voorgedaan bij verschillende Jumbo supermarkten. Zo werden bij twee filialen springstoffen aangetroffen en naar een filiaal in Zwolle werd een kaart gestuurd met hierin een hoeveelheid springstof. Bij de Jumbo aan de Bouwmaboulevard werd een valse bommelding gedaan. 

Om de afperser van de Jumbo op te sporen, heeft de politie de hulp van het publiek ingeroepen. Een deel van het onderzoeksrapport staat online. De politie heeft inmiddels ruim driehonderd tips gehad. 

Provincie:
Blik op 112: