donderdag, 20. augustus 2015 - 21:15 Update: 21-08-2015 16:03

Langer verlof na bevalling voor vaders

Regeringspartijen komen met extra geld voor zorg en defensie
Foto: Archief EHF
Den Haag

Op de komende begroting krijgen de coalitiepartijen VVD en PvdA beiden 375 miljoen euro te besteden. Dit meldt RTL Nieuws op basis van documenten die de nieuwszender in handen heeft.

De regeringspartijen kunnen hun 'cadeautjes' uitdelen doordat er dit jaar, na de zware crisisjaren, een veel makkelijkere begroting is.

Uit de documenten van RTL Nieuws blijkt dat de PvdA het extra geld aan de zorg wil besteden. Zo krijgen vaders in 2017 vijf dagen vrij na een bevalling. Nu is dat nog twee dagen. Ook wil de partij dat er zo'n 145 miljoen euro extra wordt uitgetrokken voor het opvangen van kinderen. Het geld wordt ook gebruikt om peuterspeelzalen overeind te houden of uit te breiden.

En verpleeghuizen krijgen jaarlijks 133.000 miljoen euro extra om de zorg daar te verbeteren. Daarnaast komt er per oudere 1000 euro extra beschikbaar voor activiteiten als bingo of muziek maken.

Voor de VVD is het duidelijk waar het grootste deel van het geld naar toe gaat: Defensie. Minister Jeanine Hennis van Defensie in de media: 'Er zijn vele prioriteiten en wensen binnen Defensie.Die deel ik. En de vraag is natuurlijk hoeveel geld er beschikbaar komt.'

Provincie:
Tag(s):