donderdag, 20. augustus 2015 - 22:18 Update: 20-08-2015 22:43

Werkstraf voor moeder die schooljuf bij de keel greep

Werkstraf  voor moeder die schooljuf bij de keel greep
Foto: Archief EHF

Een 33-jarige moeder heeft een werkstraf van 60 uur gekregen, omdat zij in Zwolle een schooljuf bij de keel greep.

Het voorval vond op het schoolplein van basisschool De Toonladder in Zwolle plaats. De moeder was boos omdat haar dochter erg overstuur uit de gymles was gekomen. Toen zij daar op het schoolplein met de betreffende docent over wilde praten, gaf die haar te kennen er nu niet met haar over te willen spreken.

De moeder gaf aan dat ze daarna een waas voor haar ogen had gekregen en de juf bij haar keel gegrepen had. Volgens getuigen op het schoolplein zou dat zeker een halve minuut geduurd hebben. Nadat de moeder de juf weer losliet, zou deze in elkaar zijn gezakt en even buiten westen zijn geweest. Dit melden verschillende media.donderdag.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) kampt de juf nog steeds met de gevolgen en is het maar de vraag of zijn ooit weer voor de klas komt. De officier van justitie: 'Niets rechtvaardigt dat een leerkracht op het schoolplein van een basisschool in bijzijn van ouders en kinderen zo wordt mishandeld.'

Volgens de politierechter betrof het hier een wel eenvoudige mishandeling, maar hij legde moeder wel een forse straf op omdat het het incident op het schoolplein onder de ogen van ouders en kinderen had plaatsgevonden. Naast de 60 uur werkstraf moet de moeder 270 euro aan medische kosten en 500 euro smartegeld aan het slachtoffer betalen.

Provincie: