vrijdag, 21. augustus 2015 - 20:45 Update: 21-08-2015 21:13

Stille tocht voor vermoorde Sandra García Geraldino

Utrecht

Bij het uitvaartcentrum Daelwijck aan de Floridadreef in Utrecht kwamen vrijdag vrienden en familie bij elkaar om de vermoorde Sandra García Geraldino te herdenken. Daarna begon tegen 18.00 uur de stille tocht. Dit schrijft RTV Utrecht vrijdag.

een van de spreeksters vertelt dat Sandra García Geraldino de zus was van een goede vriendin van haar en dat het nieuws van Sandra's dood hard aankwam. 'Ik verwachtte het niet. Niemand verdient een dood zoals die van Sandra. Ze was een voorbeeldmoeder, ze gaf haar leven voor haar kinderen. Wat wij vragen is gerechtigheid.'

De stille tocht eindigde bij De Muinck Keizerbrug, waar het lichaam van Sandra zondag werd gevonden. Sandra's lichaam zal overgebracht naar de Dominicaanse Republiek. Daar komt ze oorspronkelijk vandaan. De familie van Sandra vliegt met haar mee.

De 45-jarige was al sinds eind juli vermist. Een team van vrijwilligers van Signi Zoekhonden vond haar lichaam  zaterdagavond. Het lag begraven in de bosjes langs de Vecht.Waarschijnlijk heeft haar ex Silvester L. (42) haar daar neergelegd.

Sandra had met hem een tweeling en zou in Nederland zijn geweest om met hem te praten over de voogdij., zo meldt de omroep. L. blijft voorlopig in de gevangenis. De raadkamer van de rechtbank in Utrecht heeft bepaald dat hij nog zeker negentig dagen vast moet zitten.