zaterdag, 22. augustus 2015 - 11:52 Update: 22-08-2015 21:28

'Van der Laan boos om beschuldiging Quinsy Gario'

'Beschuldiging Quinsy Gario roept woede op bij burgemeester Amsterdam'
Foto: Gem. Amsterdam
Amsterdam

Quinsy Gario heeft zich de woede van burgemeester Van der Laan van Amsterdam op de hals gehaald door vorige week een tweet te plaatsen waarin hij schreef dat de gemeente de jaarlijkse herdenking van Kerwin Duinmeijer had afgelast vanwege Sail.

In een reactie aan AT5 laat Van der Laan weten dat hier helemaal niets van waar is. Er is volgens de burgemeester helemaal geen aanvraag geweest voor een herdenking.

Kerwin Duinmeijer kwam 32 jaar geleden om het leven door racistisch geweld. De herdenking van Duinmeijer kwam pas opgang na bemiddeling van de gemeente Amsterdam.

'Ik moet me echt een beetje inhouden om dit netjes te houden. Het is grote barre onzin. Dat weet hij. We hebben hem namelijk verteld dat bij ons geen aanvraag bekend was’, aldus Van der Laan. ‘. Ze hebben dit jaar zelf gedacht dat er weinig belangstelling zou zijn vanwege Sail, wij hadden er niets mee te maken. Sterker nog, wij hadden al een plek gereserveerd op De Dam en in het Vondelpark, maar hij is nooit aangevraagd.'

Door medewerking van de gemeente kwam er gisteravond uiteindelijk alsnog een herdenking voor Duinmeijer opgang. Volgens Van der Laan krijgt dit verhaal met Quinsy Gario nog een staartje.