zaterdag, 22. augustus 2015 - 16:59 Update: 23-08-2015 21:47

Dodental Britse luchtshow mogelijk opgelopen naar elf

Straaljager crashed tijdens vliegshow in Engeland
Foto: Screenshot Youtube
Shoreham

Het dodental van het ongeluk bij de luchtshow in West Sussex is opgelopen. De Engelse politie denkt dat er mogelijk elf doden zijn, zo meldt de NOS zondag. Maar omdat nog van alle lichaamsresten bekend is bij ze horen, kan de politie het nog niet met zekerheid zeggen.

Tijdens de Air Show in het Engelse Shorehamis is zaterdagmiddag een straaljager neergestort. Het toestel is op de snelweg A27 neergekomen. Door de crash zijn in ieder geval zeven mensen om het leven gekomen en zijn vijftien mensen gewond geraakt. Dit meldt de politie van Sussex.

Het toestel, een Hawker Hunter, raakte tijdens de crash meerdere voertuigen die over de A27 reden. De explosie die na de crash volgde zorgde voor een nog grotere ravage. Van de vijftien gewonden is er een in kritieke toestand naar het Royal Sussex County Hospital gebracht. De overige veertien zijn ter plaatse aan hun verwondingen behandeld. 

Op een filmpje van een getuige is te zien dat het toestel een looping maakt boven de A27, maar te weinig vermogen heeft om deze goed af te maken. Er zou kort voor de crash al rook uit het toestel zijn gekomen. De crash werd direct gevolgd door een enorme vuurbal en zwarte rook.

Het is niet de eerste keer dat een vliegtuig crashed tijdens de Shoreham Air Show. In 2007 stortte ook al een toestel neer. 

De Hawker Hunter is een straalvliegtuig die in de jaren vijftig werd gebruikt door de Engelse luchtmacht.

Een Hawker Hunter