zondag, 23. augustus 2015 - 9:57 Update: 23-08-2015 13:46

Gecrashte straaljagerpiloot vecht voor leven in ziekenhuis

Britse piloot gecrashte straaljager in kritieke toestand in ziekenhuis
Foto: Screenshot Youtube
Shoreham

De piloot die zaterdag bij de luchtshow in het Engelse Shoreham crashte, heeft het ongeluk overleefd. Maar of hij het gaat halen is onzeker.

Hij ligt zwaargewond in het ziekenhuis en vecht voor zijn leven, zo heeft de politie aan de BBC laten weten. De piloot werd uit de brandende brokstukken gehaald.

Er wordt nog steeds gezocht naar mogelijk meerdere slachtoffer. De Britse politie houdt er rekening mee dat er op de locatie mogelijk nog meer lichamen worden gevonden, zo liet zij aan de Britse omroep weten. Zo'n 40 mensen hebben de politie gebeld omdat ze ongerust waren over een familielid of vriend.

De straaljager stortte zaterdagmiddag tijdens een Air Show neer en kwam op de snelweg A27 terecht. Bij de crash kwam zeven mensen om het leven en raakten er vijftien gewond. Het toestel, een Hawker Hunter, raakte tijdens de crash meerdere voertuigen die over de A27 reden. De explosie die na de crash volgde, zorgde voor een nog grotere ravage. Van de vijftien gewonden is er een in kritieke toestand naar het Royal Sussex County Hospital gebracht. De overige veertien zijn ter plaatse aan hun verwondingen behandeld. 

Het toestel was bezig met een looping boven de A27, maar had te weinig vermogen om deze goed af te maken.

Categorie: