zondag, 23. augustus 2015 - 11:39 Update: 23-08-2015 11:45

Onrustige sfeer bij uitloop feestje Utrecht

Onrustige sfeer bij uitloop feestje Utrecht
Foto: MV
Utrecht

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie meerdere arrestaties verricht bij de uitloop van een feest bij een muziekcentrum op Vredenburg in Utrecht .

Rond 03.30 uur kreeg de politie een melding dat drie personen uit het pand waren gezet door de portiers omdat zij zich misdroegen. De vechtpartij tussen deze drie verdachten ging buiten op straat nog even door. Eén van hen probeerde nog aan de gewaarschuwde agenten te ontkomen maar na een korte achtervolging kon hij, samen met zij twee opponenten, worden geboeid en ingesloten. Het ging hierbij om inwoners van Nijmegen en De Meern in de leeftijd tussen 21 en 25 jaar oud.

Onrust zet zich voort

Het onrustige beeld zette zich voort bij de uitloop van het centrum rond 04.10 uur. Portiers en agenten hadden hun handen vol aan het verwijderen van ongeveer 200 personen rond de uitgang. Toen er vervolgens met glazen werd gegooid naar twee motorrijders van de politie, grepen de agenten in. Na een eerste vordering besloten ongeveer 80 bezoekers weg te gaan maar binnen de overgebleven groep bleef het onrustig. Op het moment dat er binnen deze groep een vechtpartij ontstond hebben agenten en diensthondgeleiders een groep van ongeveer 100 personen weggedreven in de richting van het station.

Beledigen en spugen

Agenten werden beledigd, er werd gespuugd en met voorwerpen gegooid. Tijdens de actie werd door de politie de wapenstok gebruikt en de diensthonden ingezet. Een 21-jarige inwoner uit Houten werd gearresteerd omdat hij agenten ernstig beledigde en hen in het gezicht spuugde. Een tweede verdachte bedreigde een portier maar zag kans in het tumult weg te komen. Zijn identiteit is bekend en hij zal op een later moment worden aangehouden.

Uiteindelijk viel de groep bij de Catherijnesingel uit elkaar en keerde de rust weer.

Provincie:
Blik op 112: