zondag, 23. augustus 2015 - 11:50 Update: 23-08-2015 12:28

Gedoe rond Griekenland kost VVD drie zetels

Gedoe rond Griekenland kost VVD drie zetels

Electoraal gezien hebben de VVD en premier Mark Rutte geen goede week achter de rug. En dat is gelijk te merken in de peilingen; de VVD zakt drie zetels.

Het is de rekening die de partij gepresenteerd krijgt vanwege het gedoe rond de nieuwe financiële lening aan Griekenland afgelopen week in de Tweede Kamer. De partij en Mark Rutte krijgen van ongeveer 60 procent  van de kiezers en 45 procent van de VVD-stemmers een negatief oordeel over hun optreden. Dit melden verschillende media zondag.

De PVV kreeg er in de peilingen drie zetels bij. De partij komt nu uit op 24 zetels en is daarmee de grootste partij, op de voet gevolgd door CDA (23 zetels) en SP (22 zetels).

Bijna 90 procent van de kiezers denkt dat het geld dat Nederland sls garantie beschikbaar heeft gesteld, niet terugkomt. Van de PVV-kiezers en 50-Plus-kiezers is honderd procent daarvan overtuigd.

Slechts 18 procent van de kiezers wil Mark Rutte na de volgende Tweede Kamerverkiezingen  weer als premier terug. Bij de VVD-kiezers is dat 43 procent, bij de andere partijen ligt dat percentage tussen de 2 procent (PVV en SP) en 13 procent (CDA).

Provincie:
Tag(s):
vvd