zondag, 23. augustus 2015 - 14:34 Update: 23-08-2015 17:09

Politiehond grijpt agressieve man in been na bedreiging met mes

Agenten lossen schoten na bedreiging met mes
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Agenten reageerden op een huiselijke twist aan het Forellendaal op zaterdagavond. Daar werden ze geconfronteerd met een agressieve 37-jarige Hagenaar. Toen de verdachte de agenten bedreigde met een mes en een agent probeerde neer te steken, losten ze schoten.

Na een achtervolging hielden ze de verdachte in de J. Bosmanstraat aan. Ook hier loste de politie schoten, een politiehond greep de agressieve man in zijn been.

Een bewoonster van het Forellendaal werd door een man mishandeld, waarop de agenten haar direct te hulp kwamen. De verdachte, een 37-jarige man uit Den Haag, kwam met een mes naar buiten en probeerde een agent neer te steken. Hij ontweek het mes ter nauwer nood en er werd op de agressieve verdachte geschoten. Deze rende daarop direct weg, met een achtervolging tot gevolg. Om de 37-jarige te stoppen werden waarschuwingsschoten gelost in de J. Bosmanstraat. Een politiehond greep de agressieve man in zijn been, waarna hij werd overmeesterd.

De agenten bleven ongedeerd. De 37-jarige verdachte werd voor behandeling van de bijtwond naar het ziekenhuis gebracht en daarna ingesloten op het politiebureau voor verhoor. De 32-jarige bewoonster bleek ook door de verdachte te zijn mishandeld en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De agenten deden aangifte van de ernstige bedreiging.

Schade

De politie deed in de omgeving van de woning aan het Forellendaal en in de J. Bosmanstraat een onderzoek naar schade die mogelijk ontstaan is door de schoten.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):