zondag, 23. augustus 2015 - 20:39 Update: 23-08-2015 21:25

Lowlands trekt nog ruim 48.000 bezoekers

Lowlands trekt nog ruim 48.000 bezoekers
Biddinghuizen

Uiteindelijk heeft de 23e editie van Lowlands nog 48.206 bezoekers getrokken.

Het was voor het eerst dat het driedaagse festival niet helemaal uitverkocht was. Er is op het festivalterrein plaats voor 55.000 bezoekers. Dit melden verschillende media zondag.

Een maand voor aanvang van het festival maakte de organisatie bekend dat 72 procent van de tickets was verkocht. Dat komt neer op zo'n 40.000 tickets.

Voor het eerst dit jaar opende Lowlands al op donderdag een deel van het festivalterrein. Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg zu dat volgend jaar wel weer willen. Aan het AD laat hij weten: 'De donderdag-openstelling was een groot succes. Het is iedereen goed bevallen, en wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.'

In de voorafgaande jaren konden de echte diehards vanaf donderdagmiddag al op de campings en in de 24-uurstent terecht, maar het festival ging pas vanaf vrijdag van start. Echter, het aantal lOwlanders dat al op donderdag Biddinghuizen afreisde om het maximale uit het driedaagse festival te halen, werd steeds groter. Festivaldirecteur Van Eerdenburg besloot toen zijn meest fanatieke publiek op donderdagavond ook al wat vertier te bieden. Daarom wasCape Lowlands, het voorste deel van het enorme terrein, dit jaar vanaf donderdagmiddag 17.00 uur al toegankelijk.

Provincie: