maandag, 24. augustus 2015 - 10:21

Femke de Vries benoemd tot bestuurslid AFM

Femke de Vries benoemd tot bestuurslid AFM
Foto: DNB
Den Haag

Minister Dijsselbloem van Financiën benoemt prof. mr. dr. Femke de Vries tot lid van het bestuur van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zij vult daarmee de plek in die is vrijgekomen na het vertrek van Theodor Kockelkoren.

De benoeming is op voordracht van de raad van toezicht, gaat in per 1 oktober 2015 en geldt voor een periode van vier jaar. Femke de Vries (1972) is op dit moment secretaris-directeur bij De Nederlandsche Bank (DNB). Daarnaast is ze bijzonder hoogleraar Toezicht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Minister Dijsselbloem: “Femke de Vries beschikt over zeer relevante kennis van en ervaring met de financiële sector. Haar ervaring op het terrein van toezicht in zowel wetenschap als de praktijk met bijbehorend netwerk van internationale toezichthouders maakt haar inbreng voor de AFM zeer relevant. Bovendien kan ze als bestuurslid een grote rol spelen bij de ontwikkeling van het toezicht en de samenwerking met DNB verder bevorderen.”

De Vries heeft ‘Beleid en bestuur in internationale organisaties’ aan de Rijksuniversiteit Groningen en Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gestudeerd. Sinds 2003 werkt zij bij DNB. Sinds maart 2015 is ze bijzonder hoogleraar Toezicht. Ze richt zich in haar onderzoek en onderwijs op ontwikkelingen in het toezicht, onder meer op de vraag hoe transparantie over en de effecten van toezicht kunnen bijdragen aan de naleving van gestelde normen en het voldoen aan maatschappelijke verwachtingen.

Categorie:
Provincie: