dinsdag, 25. augustus 2015 - 10:16

Auto botst tegen vangrail na achtervolging Nuth

foto van achtervolging | fbf archief
Foto: fbf archief
Nuth

Op de A-76 ter hoogte van Nuth is een personenauto maandagavond flink beschadigd geraakt, nadat de bestuurder de macht over het stuur was verloren.

De auto reed op de Maastrichterstraat in Brunssum toen de bestuurder bij het zien van een politieauto er plotseling met hoge snelheid vandoor ging. Dit verdachte gedrag zorgde ervoor dat de politieagent zijn auto op de weg keerde en achter de personenauto aanging. De bestuurder van de personenauto nam veel risico’s en koos daarbij op enkele rotondes voor de tegengestelde rijrichting. Hij negeerde stoptekens en reed met gedoofd licht om niet op te vallen. Omdat de bestuurder voor zoveel gevaar voor medeweggebruikers zorgde, besloot de politie de achtervolging op dat moment te staken.

De auto reed vervolgens via de A-76 richting knooppunt Kerensheide. In een bocht ter hoogte van Nuth haalde de bestuurder een bus via de vluchtstrook in en verloor daarbij de macht over het stuur. De auto botste tegen de rechtervangrail en vervolgens tegen de midden geleider om op de vluchtstrook tot stilstand te komen. De politie kon even later beide inzittenden aanhouden. De mannen komen uit Heerlen en Kerkrade en zijn respectievelijk 20 en 23 jaar oud. De bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):