dinsdag, 25. augustus 2015 - 13:46

Nico Schoof voorzitter steunfonds hijskraanincident

Nico Schoof voorzitter steunfonds hijskraanincident
Foto: Screenshot Youtube
Alphen aan den Rijn

De namen van de drie bestuursleden van het steunfonds voor direct gedupeerden van het hijskraanincident in Alphen aan den Rijn zijn door de gemeente bekend gemaakt.

De heer Nico Schoof neemt op voordracht van de gemeente zitting in het bestuur, en is tevens voorzitter. Mevrouw Iris Hilhorst van Munneke Lourens Advocaten in Alphen aan den Rijn is in samenspraak met de getroffen bewoners en ondernemers voorgedragen. De aannemers hebben de heer Chris Segeren, voormalig Hoofd Vastgoed beleggingen bij Fortis, het huidige a.s.r., aanbevolen.

De bestuursleden zitten in het bestuur zonder ‘last en ruggespraak’. Dat betekent dat de leden van het bestuur op basis van eigen inzicht en overtuiging een oordeel vellen over de aanvragen voor financiële ondersteuning.

Het steunfonds is door de aannemers opgericht voor direct getroffenen met materiele schade van de (tijdelijk) onbewoonbaar verklaarde panden als gevolg van het kraanongeval in Alphen aan den Rijn. Dit zijn de bewoners, de winkeliers en de horecaondernemer binnen het getroffen gebied. Snelle afhandeling van de aanvragen staat voorop. De contactpersonen van de gemeente zijn eerste aanspreekpunt voor de getroffenen, ook voor dit steunfonds.

De drie (bouw)bedrijven Mourik, BSB/Staalbouw en Peinemann hebben gezamenlijk € 1,25 miljoen in het fonds gestort.