dinsdag, 25. augustus 2015 - 19:54 Update: 26-08-2015 9:18

Vier doden en drie zwaargewonden bij schietpartij in Frankrijk

police franse
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Roye

Bij een schietpartij op een zigeunerkamp in het Franse Roye, ongeveer 90 km ten noorden van Parijs, zijn vier doden en drie zwaar gewonden gevallen.

De doden zijn  een baby van zes maanden, een vrouw en een man zijn. Alle drie zouden van Roma afkomst zijn. De vierde dode is een agent. Onder de zwaargewonden is ook een Franse agent. Dit melden de Franse media dinsdag.

Volgens de eerste berichtgeving wilde de politie rond 16.30 uur bij een schietpartij tussenbeide komen en zijn daarbij twee agenten gewond geraakt, waarvan er een inmiddels is overleden, zo meldt de Franse krant Courrier picard.fr  De andere twee gewonden zouden een kind van drie jaar zijn en de schutter. Zij zouden zwaargewond zijn. De krant meldt dat er minstens twintig politieagenten en militairen zijn ingezet.. Onder meer om de gewonden in het ziekenhuis te beveiligen.

Er is nog niet zoveel naar buiten gekomen over het motief van de schutter, maar de Televisiezender France 3 Picardie laat weten dat het 'volgens de eerste elementen van het onderzoek mogelijk om een afrekening gaat'.