dinsdag, 25. augustus 2015 - 23:37 Update: 25-08-2015 23:40

'Ik heb de afgelopen jaren behoorlijk wat aanbiedingen afgeslagen'

'Ik heb de afgelopen jaren behoorlijk wat aanbiedingen afgeslagen'
Foto: SXC

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Bert van Marwijk wordt de nieuwe bondscoach van Saudi-Arabië en diverse landgenoten zullen de oefenmeester daarin ondersteunen.

Schoonzoon Mark van Bommel, Adrie Koster en Roel Coumans fungeren het komende jaar als assistent, terwijl er voor journalist Taco van den Velde ook een rol is weggelegd.

Van Marwijk wacht 'een mooie uitdaging', vertelt hij aan Voetbal International. "Saudi-Arabië is al bezig aan de kwalificatie voor het WK van 2018. Ik hoop dat ik de ploeg met mijn ervaring verder op weg naar Rusland kan helpen."

Aanbiedingen

"Ik heb de afgelopen jaren behoorlijk wat aanbiedingen afgeslagen. Het grote verschil was dit keer dat ik alle vrijheid kreeg om mijn eigen staf in te richten", vervolgt de oud-bondscoach van Oranje, die journalist Taco van den Velde aanstelde als 'manager operations'. In die rol verricht hij onder andere scoutingswerkzaamheden en zal hij analyses maken.

Oost-Timor

De tweede ronde van de WK-kwalificatiecyclus werd ruim twee maanden geleden in gang gezet. Voor het oog van 4820 toeschouwers werd Palestina in eigen huis met 3-2 verslagen. Tot en mei eind maart knokt Saudi-Arabië voor een plek in de derde ronde. De vuurdoop van het legertje Nederlanders volgt al snel; op donderdag 3 september komt Oost-Timor op bezoek.