woensdag, 26. augustus 2015 - 11:14

Supporters rellen Rome voor de rechter

Twee Feyenoordsupporters in Rome mishandeld
Foto: Screenshot Youtube
Rotterdam

Maandag 31 augustus moeten de 44 mannen die in Nederland werden opgespoord na de ongeregeldheden bij de voetbalwedstrijd AS Roma-Feyenoord, zich voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank verantwoorden.

Het gaat bij deze zitting om een zogenoemde regiezitting waarin de rechtbank inventariseert wat er eventueel nog aan onderzoek moet gebeuren, voordat de zaken inhoudelijk behandeld kunnen worden. Al bekend is dat er bijvoorbeeld nog in ieder geval één Italiaanse getuige gehoord gaat worden.

De 44 verdachten zijn getraceerd nadat in Nederland beelden werden getoond van mensen die betrokken waren bij de ongeregeldheden. Die vonden plaats op 18 en 19 februari in het Italiaanse Rome. Daarbij werden goederen beschadigd, en raakten politieagenten gewond. Op 19 februari speelde Feyenoord tegen AS Roma. Tijdens de ongeregeldheden werden in Italië ook al relschoppers aangehouden, en berecht.

De in Nederland aangehouden verdachten werden aan de hand van beeldmateriaal, dat onder andere bij Bureau Rijnmond werd uitgezonden, opgespoord. Ze worden verdacht van openlijk geweld en één man van poging tot doodslag op een Italiaanse politieagent.

Naar verwachting zal de rechtbank Rotterdam de zaken inhoudelijk behandelen tussen 27 november en 4 december.

Provincie: