woensdag, 26. augustus 2015 - 12:29 Update: 26-08-2015 14:29

Onderzoek naar mogelijke fraude met auto’s Oirschot leidt tot zeven aanhoudingen

autodiefstal voorkomen
Foto: Archief FBF
Oirschot

De politie heeft onderzoek gedaan naar het plegen van fraude bij het in- en verkopen van auto's en naar faillissementsfraude. De hoofdverdachte is een 39-jarige autohandelaar uit Oirschot.

In totaal zijn zeven mensen aangehouden of gehoord als verdachten. Woensdag 8 april werd de 39-jarige man uit Oirschot gearresteerd. De rechter-commissaris stelde hem daarna in bewaring en hij zit momenteel nog in detentie. Op 14 april werd een 45-jarige man uit Valkenswaard aangehouden en in verzekering gesteld. Hij is later weer in vrijheid gesteld maar nog wel verdacht.

Rond die datum werden in Duitsland twee mannen gehoord als verdachten. Het zijn een 42-jarige man uit Aken en een 50-jarige inwoner van Höxter. Op 7 juli arresteerde de politie een 49-jarige man uit Oirschot. Hij werd in verzekering gesteld en later weer in vrijheid gesteld, maar is nog wel verdacht. Dinsdag 25 augustus tenslotte werden een man (41 jaar) en vrouw (42 jaar) uit Oirschot opgepakt en in verzekering gesteld. Zij zitten nog vast.

Fraude met auto's

De recherche begon eind oktober vorig jaar een integraal strafrechtelijk/financieel onderzoek tegen de 39-jarige hoofdverdachte uit Oirschot. Dat gebeurde na informatie die bij de politie binnenkwam. De autohandelaar wordt ervan verdacht dat hij de afgelopen jaren fraude heeft gepleegd bij het in- en verkopen van vooral zeer exclusieve personenauto's.

Provincie:
Blik op 112: