woensdag, 26. augustus 2015 - 15:10 Update: 26-08-2015 15:41

Familie vraagt vervolging agent vanwege 'zelfmoordbriefje'

Familie vraagt vervolging agent vanwege 'zelfmoordbriefje'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In het gerechtshof in Amsterdam heeft de familie van de 25-jarige Talitha uit Amsterdam gevraagd om de agent te vervolgen die heeft gelogen over een mogelijk 'zelfmoordbriefje'.

De advocaat van de nabestaanden van Talitha, Sébes Diekstra, is een procedure gestart om het Openbaar Ministerie via de rechter te dwingen de agent te vervolgen voor meineed. Dit melden verschillende media woensdag.

Volgens een verklaring van de politiemedewerker in 2014,  zou er een handgeschreven briefje  in de handtas van Talitha gevonden zijn waarop een looproute stond beschreven vanaf het station Heerhugowaard naar de plek waar ze in 2014 werd overreden door een trein. Op het briefje zou ook hebben gestaan waar het spoor het beste kon betreden en iets over een 'hek', zo liet de agent weten.

Het briefje dat kwijt was, werd door Talitha's moeder terugggevonden tussen de spullen van Talitha. Er stonden echter alleen treintijden op en niets over een looproute of een aantekening over een hek. Niets wees op iets dat op een zelfmoordpoging kon duiden. De politiemedewerker verklaarde daarna dat er dan een ander briefje moest zijn, maar dat is nooit aangetroffen.

Voor de nabestaanden is er nu veel onzekerheid. Was Talitha's dood zelfmoord, moord of een ongeval? Omdat er indertijd wer uitgegaan van zelfmoord is sporenonderzoek achterwegen gebleven. De nabestaanden willen nu een nieuw ondrezoek

 

Provincie: