woensdag, 26. augustus 2015 - 16:32 Update: 27-08-2015 10:32

Schutter Virginia overleden na zelfmoord

Verslaggever en cameraman in live-uitzending VS doodgeschoten
Bedford VS

Tijdens een live interview in het Amerikaanse Bedford zijn twee Amerikaanse journalisten van de lokale nieuwszender WDBJ7 doodgeschoten.

Verslaggeefster Alison Parker (24) en cameraman Adam Ward (27) waren op een locatie waar ze een vrouw interviewde. Op dat moment kwam er een man ten tonele die een stuk of zeven schoten loste op het gezelschap. In de studio, waar live contact mee was, werd geschokt gereageerd. Op het moment dat de cameraman in elkaar zakt is de dader kort gefilmd.

De dader van de schokkende livemoord op twee Amerikaanse journalisten van de lokale nieuwszender WDBJ7, is zelf ook heel even gefilmd. De vrouw die het tv-duo op dat moment interviewde, werd in haar rug geraakt. Zij is inmiddels geopereerd.

Schutter probeert zelfmoord te plegen

De schutter zou een ex-werknemer zijn van de nieuwszender. Na het incident is de politie een klopjacht begonnen naar de dader. De man had het schietincident zelf ook gefilmd met zijn telefoon en op twitter geplaatst. De dader werd na enige tijd gevonden een bleek geprobeerd zelfmoord te plegen. Hij is met ernstig letsel naar een ziekenhuis gebracht. Hier is hij alsnog aan zijn verwondingen overleden. 

 

Categorie:
Tag(s):