woensdag, 26. augustus 2015 - 17:47

Tien verdachten aangehouden na woninginbraak Henk Kompagnelaan

Den Haag

De politie startte een rechercheonderzoek naar aanleiding van een woninginbraak in de Henk Kompagnelaan op 11 mei van dit jaar. Dinsdag 25 augustus hield de politie in dit onderzoek 10 verdachten aan.

Op maandag 11 mei zag een alerte omstander rond 04.30 uur licht in een woning aan de Henk Kompagnelaan branden waarvan de bewoner niet thuis was. De politie werd gealarmeerd en direct werd er in de omgeving gezocht naar de verdachten. Hierbij werd een politiehelikopter en een speurhond ingezet. De drie verdachten wisten te ontkomen.

Aanhoudingen

De recherche startte naar aanleiding van deze inbraak een onderzoek op en kreeg daarmee zicht op meerdere verdachten en woninginbraken. Op dinsdag 25 augustus leidde dit tot de aanhouding van 10 verdachten. Het gaat om vijf mannen uit Den Haag in de leeftijd van 23 en 24 jaar, een 23-jarige man uit Zoetermeer, een 39-jarige man uit België en een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. In een woning aan het Westhovenplein troffen agenten diverse gestolen goederen aan. Daar werden een 58-jarige vrouw en een 37-jarige man uit Algerije aangehouden. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De verdachten worden vrijdag 28 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Provincie:
Blik op 112: