donderdag, 27. augustus 2015 - 8:24 Update: 27-08-2015 10:51

'Ziggo en Sport 1 komen met nieuwe sportzender: Ziggo Sport'

Ziggo en Sport 1 lanceren nog dit jaar gratis sportzender
Utrecht

Nog voor het eind van het jaar lanceren Ziggo en Sport 1 gezamenlijk een nieuwe 'gratis' sportzender.

De zender, Ziggo Sport, zal voor de klanten van Ziggo te ontvangen zijn zonder een verhoging van het abonnementsgeld. Dit meldt het AD donderdag.

Zigoo Sport is geënt op het huidige aanbod van Sport 1. De samenwerking tussen Ziggo en Sport 1 is mogelijk omdat beide partijen eigendom zijn van Lliberty Global, 's werelds  grootste kabelbedrijf. Met de nieuwe zender is Ziggo een grote concurrent van KPN. 

Omdat Sport ! de rechten van de Champions Leage heeft, wordt Ziggo ook een concurrent van SBS, dat de rechten heeft voor het voetbaltoernooi voor het open kanaal.

De nieuwe zender zal behalve de Cahmpions Leage onder meer Spaans voetbal, EK kwalificatiewedstrijden, golf en Formule 1 uitzenden. Het gaan dan om zowel hoogtepunten als live-wedstrijden.

NOS-coryfee Jack van Gelder maakte onlangs bekend dat hij na veertig jaar bij de NOS in september de overstap maakt naar Sport 1. Van Gelder sprak toen al over “ambitieuze plannen” bij Sport 1, en dat er een mooie toekomst voor de zenders in het verschiet zou liggen.

Provincie: