donderdag, 27. augustus 2015 - 11:38 Update: 27-08-2015 19:24

Verdubbeling winst en 48.000 klanten erbij voor Triodos Bank

Nettowinst Triodos Bank bijna verdubbeld
Foto: Archief EHF
Zeist

In de eerste helft van 2015 heeft de Triodos Bank de nettowinst bijna zien verdubbelen. De nettowinst kwam uit op 21,9 miljoen euro en dat is 91 procent meer dan in dezelfde periode in 2014. Toen was de winst 11,5 miljoen.

De bank die zich wil onderscheiden met duurzaam bankieren heeft 48.000 klanten erbij gekregen en heeft in totaal nu 578.000 klanten. Dit meldt de bank op haar website.

CEO Peter Blom van Triodos Bank: "We zien positieve signalen wat betreft de groei in de duurzame sectoren die wij financieren. Triodos Bank heeft een sterke uitgangpositie om een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van de Europese duurzame energiemarkt. Ook in andere sectoren die een transitie vergen naar een circulaire economie en sectoren als ‘duurzame landbouw en voeding’ en ‘zorg en welzijn’ kan Triodos Bank als financier het verschil maken."

De kredietverlening aan duurzame ondernemers en projecten nam met 7% toe. In het eerste halfjaar van 2014 was dit nog 4%. Een stabiele en gezonde toename van de kredietverlening is cruciaal voor Triodos Bank en draagt rechtstreeks bij aan het verwezenlijken van haar missie.

nen de hypotheekportefeuille voor duurzame woningen was er in de eerste helft van 2015 zelfs sprake van een stijging van 22%. De toevoeging aan de voorzieningen voor dubieuze debiteuren daalde sterk en bedroeg EUR 1,6 miljoen (EUR 5,2 miljoen in dezelfde periode van 2014). Deze daling bevestigt het gezonde karakter van de kredietportefeuille, en heeft een positieve invloed op de winstgevendheid van Triodos Bank.

Triodos Bank is als eerste pan-Europese bank uitgeroepen tot ‘B Corporation’. ‘B Corps’ zijn bedrijven en instellingen die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving en het milieu, en die voldoen aan strenge criteria.

Categorie: