donderdag, 27. augustus 2015 - 13:24 Update: 27-08-2015 16:22

D66 wil uitleg over vluchtelingenbeleid

Samson: Vluchtelingen eerlijk over EU verdelen
Foto: fbf
Den Haag

PvdA-Leider Diederik Samson zegt dat Europa gezamenlijk asielzoekers moeten gaan opvangen. Samson schrijft in een opninieartikel in het NRC dat de vluchtelingen eerlijk verdeeld moeten worden over alle lidstaten.

De VVD wil dat de Europese Unie alle buitengrenzen sluit en dat de vluchtelingen alleen nog in de eigen regio worden opgevangen. Het plan van Samson is ook in tegenstelling tot het Dublin-akkoord. Hierin werd afgesproken dat vluchtelingen in het land waar ze binnenkomen asiel moeten aanvragen. Volgens Samson leidt dit tot een overbelasting van landen als Griekenland en Italië waar relatief veel vluchtelingen het land binnen komen.

Door het nieuwe plan van Samson zullen er opnieuw bevoegdheden worden overgedragen aan Brussel. ‘We zullen meer bevoegdheden moeten delen dan we comfortabel vinden’, aldus Samson. De PvdA-leider denkt dat een referendum hierover niet nodig is. 

D66 wil uitleg over vluchtelingenbeleid

​Oppositiepartij D66 wil zo spoedig mogelijk uitleg van de regering over het vluchtelingen beleid. 'Geen uitstel, maar duidelijkheid', laat de partij via Twitter weten.

Provincie: