donderdag, 27. augustus 2015 - 20:44

Ajax naar groepsfase Europa League

Ajax
Amsterdam

(Elfvoetbal) AJAX heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. In Tsjechiƫ speelden de Amsterdammers met 0-0 gelijk. Dat bleek na de 1-0 overwinning van vorige week voldoende voor een startbewijs.

Trainer Frank de Boer besloot zijn elftal ten opzichte van dat van vorige week niet te wijzigen. In de eigen Amsterdam ArenA won Ajax vorige week met 1-0 van FK Jablonec. De terugwedstrijd werd met de hakken over de sloot met 0-0 gelijkgespeeld.

Ajax speelde zo'n beetje de gehele eerste helft op de speelhelft van de gastheren. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Wel kreeg spits Arek Milik de gele kaart na een vermeende duikeling. Ook de thuisploeg kreeg een aardige mogelijkheid maar Nermin Crnkic vond doelman Jasper Cillessen op zijn weg.

In de tweede helft kreeg Jablonec een strafschop na hands van Jairo Riedewald. Jan Gregus ramde deze buitenkans echter tegen de paal. Amper twee minuten later kon Ajax met tien man verder na een tweede gele kaart voor middenvelder Riechedly Bazoer. Jablonec zette daarna wel aan maar tot grote kansen leidde dit niet.

Ajax kreeg aan de andere kant wel goede kansen om het duel definitief in het slot te gooien. Zo schoof invaller Viktor Fischer de bal in de handen van keeper Vlastimil Hruby. Mitchell Dijks raakte na een mislukte inzet de paal in Anwar El Ghazi schoot hard tegen de vuisten van Hruby.

Vrijdag wordt in Monaco geloot voor de groepsfase van de Europa League.