vrijdag, 28. augustus 2015 - 14:29

Blind haalt band van arm Van Persie en benoemt Robben

Blind haalt band van arm Van Persie en benoemt Robben
Foto: Greenpeace
Zeist

Arjen Robben is door bondscoach Danny Blind benoemd tot aanvoerder van het Nederlands elftal. Daarmee neemt de nieuwe keuzeheer per direct de band af van Robin van Persie, die de afgelopen twee seizoenen 24 maal als captain fungeerde.

De keuze voor de sterspeler van FC Bayern München komt niet als een verrassing. "Ik heb deze keuze niet gemaakt op basis van hun voetbalkwaliteiten", zegt Blind in een officiële reactie. "Ook in de begeleiding en het coachen van medespelers doen Van Persie en Robben niet voor elkaar onder. Maar het zijn twee verschillende persoonlijkheden."

"En ik heb op dit moment behoefte aan een aanvoerder die wat nadrukkelijker aanwezig is op het veld. Ik heb Robin gevraagd vice-captain te zijn en ben blij dat hij die rol heeft geaccepteerd."

Accepteren

Van Persie is nu vice-aanvoerder. ""Ik heb in een goed gesprek met de bondscoach aangegeven er begrip voor te hebben dat hij in dit nieuwe traject zijn eigen aanvoerder zou kiezen. En ik heb altijd al gezegd dat Arjen, ik en de andere jongens het samen deden, dus ook de rol van vice-aanvoerder zal ik met trots invullen."

"Ik vond en vind het een grote eer om voor het Nederlands elftal uit te komen en zal altijd alles blijven geven voor mijn land. De volledige focus ligt nu dan ook op de aankomende interlands en de kwalificatie voor het EK in Frankrijk", aldus de aanvaller van Fenerbahçe SK.

Verantwoordelijkheid

"Ik vind het een grote eer dat de bondscoach mij heeft gevraagd aanvoerder van Oranje te zijn en zal deze rol met veel trots en verantwoordelijkheid vervullen", reageert Robben in een persbericht van de KNVB. "Maar ik wil ook benadrukken dat we het juist met z'n allen moeten doen. We hebben tenslotte een gemeenschappelijk doel: het EK halen."

Oranje moet de komende zes weken vol aan de bak om zich te plaatsen voor het EK van volgend jaar in Frankrijk. Donderdag wacht een kwalificatiewedstrijd in eigen huis tegen IJsland. Vier dagen later volgt een confrontatie in en tegen Turkije.

Categorie: