vrijdag, 28. augustus 2015 - 15:10 Update: 28-08-2015 23:38

'Mohamed B. komt per direct op vrije voeten'

Foto van Hamer rechtbank | Sxc
Foto: SXC
Rotterdam

De rechtbank in Rotterdam heeft terreurverdachte Mohamed B. direct op vrije voeten gesteld. Dit laat zijn advocaat weten nadat hij dit van de rechtbank had gehoord. Het Openbaar Ministerie eiste eerder deze week vier jaar cel tegen B. voor het voorbereiden van een aanslag in Nederland. Dit meldt de NOS.

Advocaat André Seebregts zegt dat de vrijlating van zijn cliënt betekent dat de kans klein is dat hij een lange gevangenisstraf krijgt. Hij acht het zelf aannemelijk dat B. wordt vrijgesproken. B. zit inmiddels al elf maanden in voorarrest. De rechtbank zal op 8 september uitspraak doen in de zaak.
 
Het Openbaar Ministerie had bewijs tegen B. die hem verdacht maakte van de voorbereiding. Zo chatte hij over de jihad en werden aanwijzingen gevonden waaruit zou blijken dat hij politiemensen of militairen als doelwit wilde maken. 

Bewijs dat B. deel zou uitmaken van een terroristisch netwerk werd niet gevonden. Volgens Seebregts is zijn cliënt een grote fantast. Dit wordt mede bevestigd door een onderzoek door een psychiater en psycholoog.