vrijdag, 28. augustus 2015 - 16:27 Update: 28-08-2015 18:18

Omzet horeca stijgt in tweede kwartaal 2015

Nederlanders geven meer uit in horeca
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De omzet van hotels, restaurants, snackbars en cafés steeg in het tweede kwartaal van 2015 met 2 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dit is de grootste stijging in 4,5 jaar tijd. Vooral de omzet van hotels en restaurants nam toe. Het volume, het aantal consumpties en overnachtingen in de horeca, steeg met 1,6 procent. Dit maakt CBS bekend.

Hotels boeken grootste stijging

Met 2,7 procent steeg de omzet van hotels het sterkst. In het tweede kwartaal ontvingen hotels zowel meer toeristen als zakelijke gasten. De omzet van restaurants steeg met 2,3 procent in vergelijking met een kwartaal eerder. Verder noteerden snackbars, waaronder ook lunchrooms en ijssalons, een omzettoename van 1,4 procent. Cafés ten slotte zetten in het tweede kwartaal 1,4 procent meer om, ook het aantal verkochte consumpties nam weer toe. Cafés kampten sinds de crisis vrijwel onafgebroken met teruglopende verkopen.

De omzettoename in de horeca was vooral het gevolg van meer verkochte consumpties en overnachtingen. Prijsstijgingen speelden een kleinere  rol.  

Categorie:
Tag(s):