vrijdag, 28. augustus 2015 - 20:21 Update: 28-08-2015 21:22

Poolse overheid: Nazitrein bestaat echt

Poetin zegt Rutte medewerking toe met trein vol lichamen
Foto: Archief FBF
Warchau

De mysterieuze nazitrein bestaat echt en bevindt zich in Polen.

De Poolse overheid is daar inmiddels van overtuigd, nadat één van de mannen die de trein 'verborgen' heeft, dat op zijn sterfbed heeft verteld. De trein die vol zou zitten met goud en juwelen, zou aan het eind van de Tweede Wereldoorlog zijn verdwenen.

De man die het bestaan van de trein op zijn sterfbed bevestigde, onthulde ook de locatie van de trein. De Poolse staatssecretaris Zuchowski van Cultuur heeft laten weten dat speciale radarbeelden het verhaal van de man bevestigen. Onder de grond is een gepantserde trein gevonden van 100 meter lang op een stuk spoor tussen Wroclaw en Walbrzych bij de zuidwestelijke stad Walbrzych.

Sinds het bestaan van de trein bevestigd is, trekken veel gelukszoekers de bergen in op zoek naar de trein vol goud. Maar de autoriteiten hebben al een oproep gedaan om de zoektocht te stoppen, omdat men zichzelf hiermee in gevaar brengt. In het gebied zouden erg veel mijnen liggen en mogelijk kan de trein ook boobytraps bevatten.

De trein is 100 meter lang en gepantserd. Dat zou er volgens Zuchowski op kunnen duiden dat er een speciale lading in zit. Een van de verhalen die over de trein de ronde doen, is dat deze naar een ondergronds gangenstelsel is gebracht dat in het geheim door de nazi's was aangelegd. De trein was onderweg naar Berlijn, de Duitsers waren op de vlucht voor de Russen. In Polen zou de trein spoorloos verdwenen zijn.

De Poolse autoriteiten kregen onlangs bericht van twee mannen die beweren te weten waar de trein is. Ze zouden bereid zijn de plaats aan te wijzen in ruil voor 10 procent van de waarde.

Categorie:
Tag(s):