zaterdag, 29. augustus 2015 - 11:37 Update: 29-08-2015 14:06

Boze zigeuners zorgen voor vertraging op Franse wegen

boze boeren
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Parijs

Het is wederom raak op de Franse wegen. Dit keer door protesterende zigeuners die de A1 tussen Lille en Parijs in beide richtingen bij Roye blokkeren. Het protest duurt al sinds 21:30 uur vanavond.

De blokkade komt ook voor Nederlanders zeer ongelegen, aldus de VID. In het zuiden van ons land eindigt dit weekend de vakantie. Veel mensen zijn daarom onderweg naar huis. De A1 tussen Parijs en Lille is een van de belangrijkste verbindingen voor Nederlandse vakantiegangers. Ook voor truckers is de blokkade opnieuw slecht nieuws. De demonstranten hebben nog niet laten blijken hoelang ze zullen blijven.

De autoriteiten hebben opgeroepen de blokkades op te heffen. Nederlandse vakantiegangers op de terugweg kunnen het gebied beter mijden. In beide richtingen staat het verkeer compleet stil over meerdere kilometers. Vanuit Parijs kan beter omgereden worden via Amiens of Reims.

De demonstranten zijn boos dat de zoon van een man die overleed bij een schietpartij de begrafenis van zijn vader niet kan bijwonen. De zoon zit namelijk vast in de gevangenis.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):