zaterdag, 29. augustus 2015 - 13:49 Update: 30-08-2015 10:05

Lijk in koffer in Maas gevonden

drenkeling
Foto: fbf
Maastricht

Naar aanleiding van een melding hebben brandweer en politie vrijdagavond een koffer uit de Maas gehaald. Onderzoek heeft uitgewezen dat er een lichaam in de koffer zit.

De koffer is ter hoogte van de Borgharenweg door de brandweer uit het water gehaald. Het gaat vermoedelijk om de koffer die volgens twee getuigen dinsdagavond vanaf de Servaasbrug in het water werd gegooid. Aanvullend onderzoek moet daarover uitsluitsel geven en over de identiteit en de doodsoorzaak van het slachtoffer. Er zal zorgvuldig (technisch) onderzoek worden verricht, waarna in de loop van komende week wellicht meer duidelijk wordt.

Koffer

Dinsdagavond rond 23.00 uur liepen twee mannen over de Servaasbrug, toen een onbekende man met een grote koffer hen tegemoet kwam. Deze man gooide vervolgens de koffer vanaf de brug in de Maas. De getuigen zijn vervolgens naar het politiebureau gegaan om dit vreemde voorval te melden. Agenten hebben een onderzoek ingesteld en de getuigen gehoord. In verband met de veiligheid van de duikers tijdens de nachtelijke uren en de voorbereiding op het onderzoek, is gekozen om pas woensdagmiddag te gaan duiken. Deze actie leverde geen resultaat op, waarna er op donderdag met behulp van een boot met sonarapparatuur is gezocht. Donderdagmiddag is na uitvoerig overleg besloten om de zoekactie naar het koffer te staken.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):