zaterdag, 29. augustus 2015 - 21:10

FC-Utrecht wint met 2-0 van FC Groningen

Foto van voetbal gras groen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) FC UTRECHT heeft de eerste competitiezege van het seizoen te pakken. Door doelpunten van Bart Ramselaar en Timo Letschert werd FC Groningen over de knie gelegd: 2-0. FC Groningen zat kennelijk nog met haar hoofd bij de Europa League-loting van vrijdagmiddag.

In Monaco kreeg de club uit de Martinistad te horen dat het zich de komende weken moet ontdoen van Olympique Marseille (Frankrijk), Sporting Braga (Portugal) en Slovan Liberec (Tsjechië) om de knock-outfase van het Europese toernooi te bereiken. Gezamenlijk werd door de spelers op de tv naar de loting gekeken.

Op dat moment zaten de spelers van FC Utrecht met hun hoofd volledig bij de competitiewedstrijd van vandaag. De Domstedelingen zaten sowieso al lekker in hun vel, want smaakmaker Sébastien Haller maakte op dezelfde dag bekend dat hij dit seizoen bij FC Utrecht blijft. Goed nieuws, want de Fransman is de speler met de meeste Eredivisie-doelpunten in 2015 op zijn naam. Maar liefst vijftien maakte de 21-jarige aanvaller er. Dan te bedenken dat Memphis Depay in 2014 zestien doelpunten maakte.

FC Groningen wist in haar laatste negentien uitwedstrijden niet de nul te behouden en slaagde daar vanavond opnieuw niet in. Haller liet een steekpass geniaal lopen, waarna Ramselaar de bal enigszins gelukkig kon binnenschieten: 1-0. FC Groningen probeerde vervolgens een vuist te maken, maar was vandaag simpelweg te zwak om het zelfverzekerde FC Utrecht te doen wankelen. In de slotminuut zorgde Letschert, die zijn vijftigste Eredivisie-wedstrijd speelde, voor een terechte 2-0 eindstand.

Haller, die betrokken is geweest bij twaalf van de laatste vijftien goals van FC Utrecht, was niet de enige speler die een verdienstelijke indruk maakte. Statistisch gezien deed ook Rico Strieder het uitstekend. Volgens Opta leed de 23-jarige middenvelder in de eerste helft slechts één keer balverlies, terwijl hij de bal 47 keer toucheerde. In totaal kwam 97 procent van zijn 43 passes aan bij een ploeggenoot.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):