zondag, 30. augustus 2015 - 13:19

Vrouw (19) gestoken en agent mishandeld in Alkmaar

Vrouw (19) gestoken en agent mishandeld in Alkmaar
Foto: MV
Alkmaar

Rondom het Centraal Station in Alkmaar heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag een incident voorgedaan waarbij een vrouw gewond was geraakt en een agent werd mishandeld.

Rond 05:40 uur jongeren met elkaar in conflict geraakt en bleek een 19-jarige vrouw uit Castricum met een mes in haar hand te zijn gestoken. De politie kwam ter plaatse voor de hulpverlening en de handhaving, toen een groep jongeren zich hierbij tegen de politie keerde. Een politieman werd door meerdere personen belaagd en kreeg een fles tegen zijn hoofd en een vuistslag in zijn gezicht. De politieman liep hierbij verwondingen op aan zijn hoofd en werd ter plekke behandeld door ambulancepersoneel.

De 19-jarige vrouw uit Castricum die in haar hand gewond was geraakt door een mes, moest met de ambulance mee naar het ziekenhuis.

Meerdere politie-eenheden, onder wie ook een hondengeleider, waren ter plaatse gekomen en hielden een 19-jarige verdachte uit Castricum werd aan. Onderzocht wordt wat zijn rol is geweest in het conflict. De 19-jarige Castricummer trapte voor zijn aanhouding moedwillig tegen een politie-auto aan. Tegen hem zal hiervoor proces-verbaal worden opgemaakt.

De politie onderzoekt wat zich precies heeft afgespeeld en wat de rol is geweest van de diverse betrokken jongeren.

Provincie:
Blik op 112: