zondag, 30. augustus 2015 - 16:32 Update: 31-08-2015 8:16

Ruim 300 kilo cocaïne onderschept in Vlissingen en Rotterdam

Ruim 300 kilo cocaïne onderschept in Vlissingen en Rotterdam
Foto: HARC
Rotterdam

Het Rotterdamse HitandRunCargoteam (HARC) heeft de afgelopen week in de havens van Vlissingen en Rotterdam ruim 300 kilo cocaïne onderschept. De drugs, met een waarde van tenminste 10 miljoen euro, zijn meteen vernietigd.

De eerste vangst was maandag 24 augustus in Vlissingen. Tussen een partij bananen werden 180 pakketten met in totaal zo’n 200 kilo cocaïne gevonden. De drugs werden ontdekt tijdens een reguliere controle van de Douane. Omdat de container bestemd leek voor een bedrijf in de regio Rotterdam werd het Rotterdamse HARCteam, een samenwerkingsverband van behalve de Douane ook de Rotterdamse Zeehavenpolitie en de FIOD, gewaarschuwd.

De tweede vangst werd in de nacht van dinsdag op woensdag gedaan bij een bedrijf in de Rotterdamse Waalhaven. Nadat drie insluipers werden ontdekt, werden een aantal containers gecontroleerd. In een container uit Ecuador werden tussen blikjes tonijn twee balen met ongeveer 110 kilo cocaïne gevonden. Omdat er onvoldoende aanwijzingen waren dat de insluipers, drie Rotterdammers, op weg waren naar de betreffende container, heeft de officier van justitie besloten de mannen weer op vrije voeten te stellen.

De beide vondsten hebben naar het lijkt niets met elkaar te maken. Het HARCteam doet nader onderzoek.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):