zondag, 30. augustus 2015 - 17:22

Ajax maakt gehakt van ADO Den Haag en blijft ongepasseerd

Ajax maakt gehakt van ADO Den Haag en blijft ongepasseerd
Foto: SXC
Amsterdam

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Jasper Cillessen heeft het weer voor elkaar. De doelman van Ajax hield zondagmiddag tegen ADO Den Haag wederom de nul en is nu vier Eredivisie-wedstrijden op rij ongeslagen. Aan de hand van de twee keer scorende Anwar El Ghazi werd het 4-0 voor een sterk spelend Ajax.

Het was geen ingewikkelde middag voor de Amsterdammers, thuis in de eigen ArenA tegen een machteloos ADO. Na de felle kritiek van de afgelopen tijd op het spel ging het vandaag crescendo. De ogen waren voor de aftrap gericht op Kenny Tete en Jairo Riedewald, die deze week voor het eerst voor het Nederlands elftal werden geselecteerd. Zij slaagden met vlag en wimpel voor de test van de critici en bleven gemakkelijk op de been in de verdediging. Cillessen hoefde maar een keer een cruciale redding te verrichten, zo kon ook het doelwit vanManchester United zich onderscheiden.

Crescendo dus en dan wordt er in Amsterdam veel gescoord. Eerst moest het verlies vanMitchell Dijks nog verwerkt worden. De linksback liep al na vijf minuten een liesblessure op en werd vervangen door Nick Viergever, waardoor Riedewald op de linksbackpositie terechtkwam. "Maak een overtreding!" riep trainer Frank de Boer om de wissel te forceren. Na een kwartier gaf ADO de tegenstander het eerste doelpunt. Captain Davy Klaassen kon vanuit een ingooi onbedreigd naar de achterlijn en legde gemakkelijk terug op El Ghazi, die prima binnenschoot. Vijf minuten later gaf El Ghazi de kans aan Klaassen en was het al 2-0.

Categorie: