zondag, 30. augustus 2015 - 17:25 Update: 30-08-2015 17:28

Alfred Schreuder ontslagen door FC Twente

Alfred Schreuder ontslagen door FC Twente
Foto: Archief EHF
Enschede

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Alfred Schreuder is niet langer trainer van FC Twente. De oud-middenvelder moet boeten voor de beroerde seizoensstart van de club die zoveel spelers moest uitzwaaien wegens financiële overwegingen. Twente staat na vier wedstrijden zeventiende met één gescoord punt.

Voorzitter Aldo van der Laat was zonneklaar in zijn commentaar: "Het bestuur van FC Twenteziet onvoldoende perspectief voor verdere samenwerking. Het is duidelijk dat de teleurstellende sportieve seizoenstart daar een doorslaggevende rol bij speelt." Het 2-0 verlies in de derby tegen Heracles Almelo was blijkbaar de druppel.

Van der Laat vervolgt: "Het was een moeilijk maar onvermijdelijk besluit, zeker omdat Alfred Schreuder vanaf 2007 actief is voor FC Twente. Eerst als speler en vanaf 2009 als onderdeel van de technische staf." De voorzitter moet op zoek naar een nieuwe trainer, waarbij de naam van Fred Rutten al tijden rondwaart in de Grolsch Veste.

Het leek er al niet op dat Schreuder uit zichzelf zou opstappen. ook al was gisteravond na het duel met Heracles een prima moment geweest. Hij zei toen: "De situatie is niet al te leuk. Ik heb te maken met een team en ik weet hoe het publiek denkt. Dat is niet het hele publiek, maar een aantal supporters. Ik weet dondersgoed dat het anders moet, maar ik zal echt nooit de handdoek gooien." Het bleken zijn laatste woorden als trainer van Twente.