zondag, 30. augustus 2015 - 17:42 Update: 30-08-2015 19:19

Motorrijdster zwaar gewond bij botsing

Motorrijdster zwaar gewond bij botsing
Foto: Archief EHF
Schijf

Op de Hoeksestraat in Schijf is vanmorgen een 58-jarige motorrijdster uit Tholen zwaar gewond geraakt na een botsing met een auto. De bestuurder van de auto is aangehouden.

Als eerste geraakt

De vrouw reed omstreeks 10.30 uur met nog vier andere motorvoertuigen in colonne op de Hoeksestraat . Als zij vervolgens een bocht naderde kwam een personenauto recht op hen af rijden. Het slachtoffer werd omdat zij voorop rieed als eerste geraakt. Door de klap vloog zij door de lucht en kwam op de straat terecht en raakte zwaargewond. Zij is door de ambulancedienst met botbreuken naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Onder invloed gereden

De 25-jarige bestuurder uit Schijf is aangehouden toen bleek dat hij mogelijk onder invloed van alcohol had gereden. Op het bureau werd bij hem een ademanalyse afgenomen. Daaruit kwam naar voren dat hij meer dan 1,8 maal (= 420 ug/l) de toegestane limiet had overschreden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De weg is enige tijd afgesloten geweest voor technisch sporenonderzoek door verkeersongevallenanalisten. Vermoedelijk had de automobilist de bocht veel te ruim genomen waardoor deze op de verkeerde weghelft is terechtgekomen.

Provincie:
Blik op 112: