zondag, 30. augustus 2015 - 19:49

PSV wint eerste Eredivisie-topper van Feyenoord

Eindhoven

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) PSV heeft de eerste topper in de Eredivisie winnend weten af te sluiten. In het eigen Philips Stadion werd Feyenoord met duidelijke cijfers verslagen: 3-1.

Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen voor zowel PSV als Feyenoord. De Eindhovenaren moesten winnen om aansluiting te houden met koploper Ajax, terwijl Feyenoord met een geheel vernieuwd team een gooi wil doen om het kampioenschap.

PSV, dat tijdens de warming-up Simon Poulsen zag afhaken, kwam slecht uit de startblokken, maar had dat volledig aan zichzelf te wijten. Joshua Brenet, de vervanger van Poulsen, werd makkelijk afgetroefd door Bilal Basaçikoglu en zag teamgenoot Jeffrey Bruma het speeltuig in eigen doel tikken: 0-1.

Nonchalant

Feyenoord werd daarmee in het zadel geholpen en leek door te pakken, maar de Rotterdammers waren te nonchalant in balbezit. PSV nam het initiatief over in Eindhoven en kwam vlak voor rust langszij. Davy Pröpper zette met buitenkant rechts Maxim Lestienne alleen voor de keeper, die zijn eerste doelpunt namens PSV maakte: 1-1.

Direct na rust verdubbelde PSV de voorsprong. Santiago Arias ontsnapte aan de aandacht van Dirk Kuyt en schoot feilloos achter doelman Kenneth Vermeer de 2-1 binnen. Feyenoord moest, kwam uit zijn schulp en had op gelijke hoogte moeten komen, maar de scherpte voor het doel ontbrak. Vooral Lex Immers had zijn vizier niet op scherp, getuige zijn missers vlak voor het doel van Jeroen Zoet. Ook Basaçikoglu was slordig in de afwerking.

Locadia haalt zijn gram

PSV kreeg tien minuten voor tijd een makkelijke penalty, nadat Eljero Elia Davy Pröpper licht uit balans bracht. Jürgen Locadia, die deze week nog zijn excuses moest aanbieden na zijn ongeoorloofde afwezigheid bij een training, maakte dankbaar gebruik van het cadeautje van scheidsrechter Kuipers en tekende voor de 3-1 eindstand aan.

PSV en Feyenoord hebben vier en drie punten achterstand op koploper Ajax.