dinsdag, 1. september 2015 - 16:59

De Koninklijke Schouwburg, het Nationale Toneel en Theater aan het Spui fuseren

De Koninklijke Schouwburg, het Nationale Toneel en Theater aan het Spui fuseren
Foto: Archief foto ter illustratie
Den Haag

De Koninklijke Schouwburg, het Nationale Toneel en Theater aan het Spui hebben voorgenomen te fuseren per 1 juli 2016. Dit voorgenomen fusiebesluit zal ter advies worden voorgelegd aan de ondernemingsraden en gemeld worden bij de bonden. De werknaam van de nieuwe organisatie luidt Het Nationale Theater.

Door de fusie komen productie en presentatie in één hand en ontstaat een krachtige organisatie die in staat is om een breed en divers publiek te bereiken in de stad Den Haag en in het land.

De ambitie is om met Het Nationale Theater een toonaangevende nationale culturele instelling neer te zetten, met stevige wortels in Den Haag, die voornamelijk toneel produceert én programmeert. Het Nationale Theater blijft uiteraard in het hele land spelen en wordt het grootste reisgezelschap van Nederland.

De directie van Het Nationale Theater wordt aangesteld per 1 juli 2016. De directie zal bestaan uit Theu Boermans (Directeur Productie), Walter Ligthart (Zakelijk Directeur, tevens voorzitter directie) en Cees Debets (Directeur Programmering). Per 1 september 2018 neemt Eric de Vroedt de functie van Theu Boermans over.