dinsdag, 1. september 2015 - 21:51 Update: 02-09-2015 14:41

OM looft beloning van 10.000 euro uit in afpersingszaak Jumbo

Politie geeft beeld vrij bommenlegger jumbo in Groningen
Groningen

De hoofdofficier van justitie in Noord-Nederland looft een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de persoon die verantwoordelijk is voor de incidenten bij de Jumbo supermarkten.

Sinds mei 2015 doet de politie onderzoek naar de incidenten bij Jumbo-supermarkten in Groningen en Zwolle waarbij een explosieve stof gebruikt is. De acties van de dader hebben alleen tot materiële schade geleid. 

De afgelopen weken heeft het publiek volop meegedacht in het onderzoek (www.politie.nl/jumbo), er zijn vele tips binnengekomen die nader worden onderzocht. Dit vraagt volgens het Openbaar Ministerie (OM) zorgvuldig handelen en tijd. De inspanningen van de politie hebben nog niet geleid tot het identificeren en aanhouden van de dader. Als extra stimulans looft het OM daarom nu een beloning uit van 10.000 euro.

Opsporing Verzocht

In het Avro/Tros programma Opsporing Verzocht werd er dinsdagavond aandacht aan de zaak besteed. Volgens de politie zijn er die avond 30 tips binnengekomen, waaronder enkele met namen. Het aantal tips over de zaak is inmiddels de 500 gepasseerd. 

 

Provincie:
Blik op 112: