woensdag, 2. september 2015 - 10:37 Update: 02-09-2015 13:40

Kabinet maakt kinderopvang voor alle peuters aantrekkelijker

Kabinet wil kinderopvang voor alle kleuters
Foto: Archief EHF
Hilversum

Als het aan het kabinet ligt, moeten alle peuters twee keer per week naar de kinderopvang kunnen gaan, ongeacht of hun ouders een baan hebben of niet. Minister Asscher van Sociale Zaken trekt hiervoor 60 miljoen euro uit. Dit hebben bronnen in Den Haag bevestigd na een bericht van RTL Nieuws.

De maatregel is bedoeld voor kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar. Er zijn 37.500 peuters die niet naar de opvang gaan.

Omdat ze niet allebei werken, hebben de ouders van deze kinderen geen recht op kinderopvangtoeslag. En ook geen recht op een ander 'potje', omdat hun kind geen achterstand heeft. Voor deze groep ouders was de kinderopvang dus erg duur. Terwijl het voor peuters wel belangrijk is om naar de voorschoolse opvang te gaan, zegt Gjalt Jellesma, voorzitter van BOinK, de belangenvereniging van ouders in kinderopvang en peuterspeelzalen.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten is blij met de maatregel en laat aan de omroep weten: 'Er zijn nu duizenden kinderen die thuis zijn en niet naar een peuterspeelzaal of de kinderopvang gaan. Wij willen ontwikkelrecht voor ieder kind, zodat alle kinderen op school kunnen starten op eenzelfde basisniveau.'

Categorie:
Provincie: