woensdag, 2. september 2015 - 14:27 Update: 02-09-2015 20:38

Verdachte man opgepakt voor koffermoord Maastricht

Doorbraak in onderzoek koffermoord, politie houdt 53-jarige echtgenoot aan
Foto: Archief EHF
Maastricht/Aken

De politie heeft, in samenwerking met de Duitse politie, een 53-jarig man uit Aken aangehouden in het onderzoek naar de aangetroffen dode vrouw in een koffer in de Maas bij Maastricht. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

'Daarnaast is er duidelijkheid over de identiteit van het slachtoffer, het betreft de echtgenote van de verdachte', aldus de politie.

Naar aanleiding van onderzoek door een rechercheteams in Nederland en Duitsland kon in de nacht van dinsdag op woensdag de verdachte worden aangehouden. Eerder dinsdagavond deed de politie nog een oproep via het landelijke televisieprogramma Opsporing Verzocht en toonde beelden van kledingstukken en sieraden van de vrouw.

Duits onderzoeksteam

Verklaringen van getuigen en camerabeelden van de dumping van het koffer in de Maas op dinsdagavond rond 23.00 uur leidde het rechercheteam naar Duitsland. De politie in Aken formeerde een eigen onderzoeksteam, dat sinds afgelopen zondag in nauwe samenwerking met de Nederlandse collega’s met de zaak aan de slag ging. 

Echtgenoot aangehouden

Intensief recherchewerk leidde vervolgens naar een woning in de Duitse stad Aken, waar Duitse agenten dinsdagavond een doorzoeking hielden. De bewoner werd later in de nacht aangehouden in Zuid-Duitsland. Hij zal de komende dagen worden gehoord over deze zaak.

Provincie:
Blik op 112: