woensdag, 2. september 2015 - 14:44 Update: 02-09-2015 15:14

Mark Tuitert terug bij iSkate als commercieel directeur

Mark Tuitert terug bij iSkate als commercieel directeur
Foto: Archief FBF.nl
Groningen

Mark Tuitert is per direct commercieel directeur van iSkate. 'De 35-jarige Olympisch kampioen van Vancouver keert daarmee terug naar de schaatsorganisatie waar hij zijn sportieve carrière afsloot', meldt iSkate woensdagmiddag.

Tuitert was hiervoor werkzaam als marketing- en salesmanager bij YoungCapital, Nederlands grootste uitzender van jong talent. "Na mijn carrière als topsporter wilde ik ervaring op doen in het bedrijfsleven, YoungCapital gaf mij die kans. Ik ben YoungCapital daar zeer dankbaar voor, ik heb mijn oogkleppen als individueel atleet kunnen afzetten en een kijkje in de keuken gekregen van een onderneming met een unieke spirit, bedrijfscultuur en innovatiekracht"

"Het bloed stroomt echter waar het niet gaan kan. Ik ga bij iSkate terug de sportwereld in, maar wel op een geheel nieuwe manier en bij een organisatie die naar mijn mening model staat voor de toekomst in het schaatsen. iSkate is een overkoepelend sportorgaan waar professioneel wordt nagedacht over wat schaatsers en sponsoren nodig hebben. Van jong talent tot Olympisch kampioen. De visie gestoeld op vrijheid en verantwoordelijkheid spreekt mij aan. Ieder talent krijgt de ruimte zijn eigen keuzes te maken, zoals ik dat ook deed in mijn carrière."

Met Yuri Solinger, Edwin van Calker, Rhian Ket en Mark Tuitert heeft iSkate het management compleet. "Een gedreven en ervaren team dat de verantwoordelijkheid wil en kan dragen om iSkate uit te bouwen tot dé toonaangevende organisatie in het schaatslandschap", zegt CEO Solinger.

Mark Tuitert schaatste van 2012 tot na de Winterspelen van Sotsji in 2014 voor Team beslist.nl. Hij werd in 2010 Olympisch kampioen op de 1500 meter, was wereldkampioen ploegenachtervolging en Nederlands en Europees kampioen allround

Categorie:
Provincie: