woensdag, 2. september 2015 - 15:43 Update: 02-09-2015 17:04

Recordinvestering van 3,5 miljoen euro voor bloemen startup Bloomon

Startup Bloomon haalt 3,5 miljoen euro bij investeerders op
Foto: Bloomon
Amsterdam

Bloomon, de Nederlandse startup, heeft binnen acht maanden na de succesvolle lancering in Nederland en Duitsland de serie A ronde afgesloten met 3,5 miljoen euro aan groeifinanciering. 'Niet eerder ontving een Nederlandse startup binnen zo’n kort tijdsbestek een dergelijk bedrag', meldt Bloomon woensdag.

De geldinjectie wordt gebruikt voor de verdere groei van de onderneming, inclusief internationale expansie. Bloomon wil haar Nederlandse kwaliteitsbloemen, die wereldwijd bekend staan als beste ter wereld, bij consumenten in heel Europa bezorgen. 

De serie A investering wordt geleid door het Nederlandse INKEF Capital. Daarnaast is de internationale investeerder Partech Ventures, een van de grootste Venture Capital fondsen van Europa met kantoren in Silicon Valley, Parijs en Berlijn, betrokken. 

Tot slot participeert een investeerder vanuit de bloemensector in de financieringsronde. Met de geldinjectie wil Bloomon uitbreiden naar nieuwe landen. Het team van Bloomon bestaat inmiddels uit meer dan 50 mensen.

Hollands glorie

“Wij zijn onder de indruk van de disruptie die Bloomon teweegbrengt met een puur Hollands product en een innovatieve waardeketen in de traditionele bloemensector”, aldus Robert Jan Galema, directeur van INKEF Capital. Otto Birnbaum, Principal bij Partech Ventures, ziet internationaal veel kansen. “De indrukwekkende groei gedurende de afgelopen maanden geeft ons veel vertrouwen in een internationale uitrol.”

Categorie: