donderdag, 3. september 2015 - 11:02

BMW presenteert zijn innovatieve BMW eDrive-technologie in de nieuwe BMW 225xe en BMW 330e.

bmw
Foto: BMW
München

BMW eDrive-technologie omvat een aantal geavanceerde plug-in hybride componenten en draagt sterk bij aan het terugdringen van brandstofverbruik en emissies. BMW eDrive is een van de vooruitstrevendste elementen van de baanbrekende BMW EfficientDynamics-technologie.

De plug-in hybride, vierwielaangedreven BMW 225xe – een BMW 2 Serie Active Tourer met eDrive – biedt een combinatie van sportiviteit, economie en praktische bruikbaarheid die uniek is in zijn segment. De BMW 330e is de nieuwe plug-in hybridevariant van de 3 Serie, die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van dynamiek en efficiency.

BMW 225xe: de eerste in zijn soort

BMW introduceert een plug-in hybridevariant met vierwielaandrijving van de BMW 2 Serie Active Tourer. Deze BMW 225xe biedt een combinatie van sportiviteit, efficiëntie en praktische bruikbaarheid die uniek is in zijn segment. Deze versie maakt het mogelijk emissievrij te rijden, zonder dat dat afbreuk doet aan het rijplezier dat je verwacht van BMW. De BMW 225xe combineert elektrisch rijden en een grote actieradius met optimale functionaliteit en dagelijkse bruikbaarheid. De BMW 225xe biedt zowel een hoger systeemvermogen als meer bagageruimte dan zijn concurrenten. Met de plug-in hybrideaandrijving verenigt de BMW 225xe de BMW EfficientDynamics technologieën met comfort, rijplezier, vierwielaandrijving, veelzijdigheid en een royale interieurruimte in een compacte auto.

De BMW 225xe is voorzien van BMW eDrive en een 1,5-liter driecilinder BMW TwinPower Turbo motor. Zijn gecombineerde brandstofverbruik van 2,0-2,1 l/100 km* en een CO2-uitstoot van slechts 46-49 g/km* zijn de maatstaf in zijn klasse.

De plug-in hybridetechniek in de BMW 225xe maakt het mogelijk om emissievrij te rijden, maar biedt zijn berijder ook de mogelijkheid om lange afstanden af te leggen als dat nodig is. De auto is dus perfect geschikt voor gebruik in stedelijk gebied en voor recreatieve uitstapjes met het gezin. Net als de andere versies van de BMW 2 Serie Active Tourer, overtuigt ook de BMW 225xe met zijn riante interieur, praktische details en ergonomisch gebruiksgemak. Doordat de lithium-ion-batterij in een ruimtebesparende plaats onder de achterbank is gemonteerd, en de elektrische aandrijving volledig onder de vloer van de achterbak is ondergebracht, is er niet ingeleverd op bagageruimte.

Elektrisch aangedreven, doelmatig en dynamisch.

De BMW 225xe brengt rijplezier naar een nog hoger niveau. De BMW eDrive technologie (ontwikkeld onder de vlag van BMW EfficientDynamics) en een BMW TwinPower Turbo benzinemotor vormen samen een efficiënte, dynamische hybrideaandrijving die perfect past bij het merk BMW: dynamisch, lokaal emissievrij dankzij de elektrische aandrijving en efficiënt over lange afstanden. De elektrische aandrijving van de achterwielen bundelt krachten met de reguliere voorwielaandrijving wat ‘geëlektrificeerde xDrive’ oplevert. Het resultaat is een uitstekende tractie, zelfs onder slechte weersomstandigheden.

De achterin gemonteerde 65 kW (88 pk) sterke elektromotor drijft de achterwielen aan en maakt een elektrisch bereik van maximaal 41 kilometer mogelijk. Dit maakt het de meest voor de hand liggende emissievrije aandrijvingsoptie voor korte afstanden, stadsverkeer en – met een topsnelheid van 125 km/u in volledig elektrische modus – voor buitenwegen en zelfs snelwegen.

Categorie: