donderdag, 3. september 2015 - 18:57 Update: 03-09-2015 23:36

Hollande en Merkel: 'verplichte verdeling vluchtelingen'

Hollande en Merkel werken aan een verplichte verdeling van vluchtelingen
Foto: french government
Parijs

In een verklaring van de Franse president Hollande staat dat Frankrijk en Duitsland met een voorstel zullen komen voor een nieuw vluchtelingenbeleid.

Hollande kwam met die verklaring na een telefoongesprek met de Duitse bondskanselier Merkel. Het nieuwe vluchtelingenbeleid moet de vluchtelingen beter verspreiden over de landen in de Europese Unie. Veel landen die te maken hebben met een grote toestroom, waaronder Italië, Griekenland en Hongarije, vinden dat de vluchtelingenstroom eerlijker verdeeld moet worden. Dit melden verschillende media donderdag.

In de verklaring schrijft Hollande: 'Mensen die worden vervolgd en op de vlucht zijn voor oorlog moeten worden beschermd.' Zowel Hollande als Merkel vinden dat de Europese Unie doortastend moet handelen.

Op een persconferentie liet Hollande weten dat landen verplicht zullen worden om een minimum aantal vluchtelingen op te nemen. Er komt voor alle EU-landen een bindend quotum. Dit om de vluchtelingen zo goed mogelijk te verspreiden. Hollande zei dat er op dit moment landen zijn die zich niet aan hun verplichtingen houden, zo weet de NOS. HIj zei er echter niet bij om welke landen het ging.