donderdag, 3. september 2015 - 20:17 Update: 04-09-2015 13:34

Ouders ongerust na dreigtweet basisscholen Den Haag

Onrust basisscholen door terreurdreigement
Foto: fbf
Den Haag

Bij de ouders van kinderen van drie basisscholen in Den Haag is donderdag onrust ontstaan over een mogelijk terroristische dreiging. Het gaat om de basisscholen De Fontein, De Gantel en CBS De Waterlelie.

De ouders zijn ongerust vanwege een dreigtweet  van een maand geleden. In de dreigtweet staat naast tekst ook een foto waarop nog een stukje van de Fontein te zien is. De andere scholen liggen hier vlakbij. Verder staat er in de tweet dat 'iedereen denkt dat hij veilig is, maar dat Islamitische Staat overal is'. De tweet is afkomstig van een man die zich Abu Samir AlMaghrebi noemt. Dit melden verschillende media donderdag.

De politie, die de dreigtweet onderzocht, zegt dat er geen concrete aanwijzing is voor gevaar in de buurt of dat er sprake is van een terroristische dreiging. Na onderzoek meldt de politie dat er 'geen concrete aanwijzing is dat deze locatie een potentieel doelwit zou zijn'.

Het bestuur van de school: 'We hopen dat de rust snel terugkeert. Een aantal ouders heeft vandaag uit voorzorg de kinderen thuisgehouden. Dat vinden we jammer. Zoals de politie al zei blijkt er geen dreiging te zijn.'

Inmiddels heeft het bestuur besloten tot veiligheidsmaatregelen over te gaan. 'Dat hebben we vooral gedaan om de ouders gerust te stellen dat ze hun kinderen gewoon naar school kunnen brengen.'

Provincie: