donderdag, 3. september 2015 - 20:57 Update: 04-09-2015 13:52

School geschokt na overlijden Mavo-leerling tijdens excursie in Ardennen

Mavo-leerling komt om het leven bij abseilen in Belgische Ardennen
Noordwijkerhout

Tijdens een excursie in de Belgische Ardennen is donderdag een leerling van het Teylingen College Leeuwenhoek in Noordwijkerhout om het leven gekomen. Dit meldt de school op haar website.

Het gaat om een Mavo-3-leerling. Het ongeval gebeurde tijdens een survivaltocht. De jongen viel bij het abseilen en is aan zijn verwondingen overleden. Leerlingen en docenten hebben het ongeval zien gebeuren.

Rector Cees Slats op de website: 'Dit komt voor ons allen als een enorme schok. Onze gedachten gaan allereerst uit naar de ouders en nabije familie, die vandaag een ontzettende klap te verwerken krijgen.'

De medeleerlingen van het slachtoffer zijn donderdag opgehaald. De ouders van de leerlingen in 3 Mavo zijn persoonlijk gebeld.

Alle leerlingen worden vrijdag volgens het rooster op school verwacht. Van 11.30 tot 13.00 zijn medewerkers van het centrum voor Jeugd en Gezin en Slachtofferhulp aanwezig in het forum van de school. Alle betrokkenen die daar behoefte aan hebben (ouders, leerlingen en collega’s) kunne hen dan spreken, zo schrijft de rector op de website.

Slats: 'We zullen samen met de leerlingen die daar behoefte aan hebben, dit onbeschrijfelijke verdriet proberen te verwerken.'

Provincie:
Blik op 112: